„Geografia intre teorie si practica”, editia a V-a

Sambata, 26 martie 2011, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, s-a desfasurat cea de-a cincea editie a simpozionului „Geografia intre teorie si practica“ la Colegiul National „Gheorghe Lazar“ din Capitala.

La aceasta prestigioasa manifestare stiintifica, organizata de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si de Societatea de Geografie din Romania (Filiala Bucuresti), cu sprijinul revistei Terra Magazin, au participat peste 150 de cadre didactice si elevi din Capitala.

Evenimentul a fost deschis prin discursul doamnei inspector de specialitate Catalina Serban, care a multumit conducerii colegiului bucurestean pentru ospitalitate si a prezentat invitatii, personalitati marcante din domeniul geografiei: acad. prof. univ. dr. Dan Balteanu, directorul Institutului de Geografie al Academiei Romane, prof. univ. dr. doc. Petre Gastescu, Universitatea „Hyperion”, prof. univ. dr. Nicolae Ilinca, decanul Facultatii de Geografie, Universitatea „Spiru Haret“, dr. Octavian Mandrut, cercetator stiintific I, Institutul de Stiinte ale Educatiei.

Invitatii mentionati au sustinut comunicari stiintifice pe teme diverse precum resursele de apa potabila la nivel planetar, situatia geopolitica actuala din Libia sau fenomenele catastrofice care au lovit recent Japonia etc.

Au fost acordate apoi diplome si premii (din partea Editurii CD PRESS, reprezentata de prof. Emanuel Alboiu, redactor Terra Magazin) celor 42 de elevi ocupanti ai primelor locuri la faza pe municipiul Bucuresti a Olimpiadei de Geografie.

Dupa o scurta pauza, au urmat sesiunea de referate si comunicari stiintifice ale elevilor, sesiunea de comunicari stiintifice ale cadrelor didactice, concursul „Cel mai bun geograf” pentru clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, precum si concursul de cultura generala GEOQUIZ (cu intrebari din revista Terra Magazin), pentru elevii de gimnaziu si de liceu.