Patru medalii pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (IESO) 2018

Lotul olimpic al României a continuat seria performanțelor desebite la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), reușind să obțină și la ediția din acest an patru medalii: o medalie de argint și trei medalii de bronz.

Image
 

Image

Alexandru Slavoia, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, a fost medaliat cu argint. Colegii săi de echipă, Florian-Chiriac Călina (clasa a XII-a/Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova), Andrei-Mircea Lupuleasa (clasa a XI-a/Colegiul Național din Iași) și Andrei Marin (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București) au fost premiați cu medalii de bronz. Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Șerban (Inspectoratul Școlar al Municipiului București) și prof. Cristina Pârvu (Centrul Național de Evaluare și Examinare).

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă. 

La a XII-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Kanchanaburi (Thailanda), în perioada 8-17 august, au participat 154 de elevi din 38 de țări.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

1. Foto IESO august 2018, Kanchanaburi (Thailanda)

2. Foto Sosire lotul olimpic IESO, Otopeni, 18 august 2018

3. Foto Secretarul general al Societății de Geografie din România, Costin Diaconescu, întâmpină la sosirea în țară lotul olimpic participant la IESO 2018, Thailanda (18 august 2018)