Inaugurarea bustului geografului Emmanuel de Martonne

Stimați colegi, 

Duminică, 2 iunie 2024, ora 11.00, va avea loc inaugurarea bustului geografului Emmanuel de Martonne, pe Calea Victoriei (intersecție cu Calea Griviței, vizavi de statuia Alergătorii & Ministerul Economiei), în prezența a numeroși invitați (reprezentanți ai Președinției, Guvernului, Primăriei Municipiului București, ai cultelor religioase din România, ai Universității din București & Societății Române de Geografie, public interesat).

Evenimentul, a cărui dată este stabilită în acord cu prevederile Legii nr. 256 din 18 noiembrie 2020 pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, se va desfășura mai devreme – duminică, 2 iunie  – pentru a profita de străzile deschise ale Bucureștiului și de caracterul pietonal în weekend al Căii Victoria. La ceremonie vor participa corpul de gardă și fanfara Ministerului Apărării Naționale, fiind invitați oameni de stat români, diplomați francezi, americani, britanici și italieni, primarul Municipiului București și mulți invitați, evenimentul având un caracter apolitic. 
Vă invităm să participați la acest eveniment public în care importanța geografiei și puterea hărții (și analizei acesteia) sunt puse în valoare! 
Mai sunt multe elemente tehnice (activitate de șantier) de realizat până la această dată, dar sperăm să nu existe niciun impediment în dezvelirea statuii lui Emmanuel de Martonne la data de 2 iunie 2024. Vă vom ține informați cu privire la detalii legate de eveniment în apropierea datei acestuia. Vă mulțumesc și vă așteptăm la inaugurare! 

Cu deosebită considerație, 
conf. univ. dr. Bogdan SUDITU
Universitatea din București – Facultatea de Geografie

 

 

 

Elevații Monument Emmanuel de Martonne