INFORMATII UTILE – Conferinta SGR 1-5 iunie 2017

Distinsi colegi, participanti la Conferinta Nationala Anuala a Societatii de Geografie din Romania, va prezentam cele mai recente informatii utile si harta traseului                                        
 1. Joi 1 iunie 2017, ora 16,30 va avea loc Sedinta Solemna „Carol I – fondatorul Societatii de Geografie din Romania”, in prezenta ASR Principele Radu. Evenimentul se va desfasura in salonul regal Carol I de la BCU, intrarea oficiala,  str. Dem. Dobrescu nr.1 (reper: statuia ecvestra CAROL I). Participantii sunt rugati sa confirme prin telefon/SMS, conform Invitatiilor transmise prin email. Tinuta decenta.
 1. Joi 1 iunie 2017, ora 18,30,  sunteti cu totii invitati sa vizitati Sala Tronului si Scara Voievozilor din Palatul Regal. Intalnirea va avea loc la intrarea C3, in Curtea de Onoare a Palatului Regal, Calea Victoriei, sector 1, Bucuresti (vis a vis de BCU). Intrarea libera. Cei interesati vor astepta la intrarea C3 sosirea grupului prezent la sedinta solemna de la BCU. Vom intra impreuna.
 2. Vineri 2 iunie 2017 , lucrarile Conferintei vor incepe la ora 9,30, la Facultatea de Geografie din Bucuresti, amfiteatrul Simion Mehedinti.d Amfitron : doamna Laura Comanescu, decan. Primirea si inregistrarea participantilor se va efectua intre orele 8.30 – 9 ,30. In acest interval se vor incasa eventuale diferente de taxe, se vor emite facturi (daca este cazul) ; de asemenea, se vor inmana ecusoanele de participant si talonul pentru cina festiva (135 de persoane !). Toti participantii inscrisi vor primi Programul Zilei si  Mapa Conferintei, in care va fi inclusa gratuit si revista TERRA SGR, in memoriam Mihai Ielenicz. Se asigura participantilor cafea, apa, gustari si masa de pranz, tip bufet suedez, la Facultatea de Geografie.
 3.  Cina festiva se va desfasura in aceeasi zi, vineri 2 iunie ac, la restaurantul hotelului VIILOR, incepand cu ora 20,00. Program de muzica si dans sustinut de DJ Claudiu.
 4. Sambata 3 iunie 2017, ora 6.00 (!) se va pleca in aplicatia geografica « Bulgaria 2017 ». Cele doua autocare (50 de locuri fiecare), vor pleca si vor sosi din aceeasi locatie : Hotel  VIILOR, Soseaua Viilor nr.38, sector 5. La urcarea in autocar, fiecare participant va primi cate un pachetel cu sandviciuri si apa, pregatite de Filiala SGR Bucuresti – preuniversitar. Intoarcerea va avea loc duminica 4 iunie 2017 , intre orele 23,00 – 24,00. Participantii vor primi un pliant cu informatii despre traseu, locurile vizitate si orarul estimat (autori Marian Ene si Catalina Serban).
 1. In Bulgaria se pot face plati in leva (si in euro, de la caz la caz). Va recomandam sa schimbati inca din tara suma in leva estimata de dvs pentru cheltuieli diverse ( mese de  pranz la  Veliko Tarnovo si/sau Arbanasi – sambata si la Balcik – duminica) . Curs oficial BNR : 1 leva = 2,32 lei sau 1 leva = 0,511 Euro.
 2. In seara zilei de sambata 3 iunie ac (aprox ora 20.00)  vom fi cazati la un hotel suberb de 4 stele , in Nessebar ( Marieta Palace) , situat in centru. Pentru operativitatea cazarii « Lista de cazare » va fi realizata de catre doamna Catalina Serban, vicepresedinte SGR si va fi transmisa la hotel inca de vineri 2 iun ac, dupa amiaza. Va rugam sa respectati planificarea prestabilita. Masa de seara se va lua la Nessebar, la restaurantul hotelului Marieta Palace. Un DJ bulgar, angajat de SGR, va asigura programul de muzica si dans, intre orele 20-24.
 3. In seara de duminica 4 iunie ac, dupa orele 19-20, suntem  invitati la o masa completa de peste si la o licoare de CHIRNOGI. Invitatia ne este adresata si sustinuta financiar de Filiala SGR Calarasi, presedinte Mari Elena Belciu.
 4. Va rugam sa va asigurati cazarea –eventual  –  in Bucuresti, pentru noaptea de 4/5 iunie ac . Cei cazati la Hotel Viilor si la Camin Motoc pot pastra  aceeasi camera, deci pot lasa bagajele, la plecarea in Bulgaria,  in camera rezervata.
 5. In Bucuresti va recomandam sa folositi taxiurile oficiale : 1,39 lei/km. Costuri minime. Exemplu : Centru Bucuresti – Hotel Viilor – aprox 10 lei!
 6. Nu uitati ca luni 5 iunie ac este a doua zi de Rusalii, zi libera oficial. Puteti profita sprea a vizita Capitala!
 7. Retineti ca in 2018 Conferinta Nationala SGR se va desfasura tot de Rusalii, adica 27-30 mai 2018 ! Locatia va fi anuntata la Congresul de Dare de Seama si Alegeri de la Brasov (vineri 27 oct ac.)

Va dorim un sejur agreabil. Pregatiti-va aparatele foto!

Va asteptam cu drag.
ORGANIZATORII