Sedinta operativa a conducerii societatii – Marti 12 iulie 2016

Stimați membri ai Societății de Geografie din România,

Marți 12 iulie 2016 a avut loc la Facultatea de Geografie din București o ședință operativă a conducerii societății, în urma căreia facem publice următoarele decizii:

  1. Se adresează mulțumiri și felicitări colegiale organizatorilor Conferinței Naționale Anuale SGR de la Cluj-Napoca (16-20 iunie 2016), pentru ținuta și rigoarea științifică și organizatorică a manifestării.

Mulțumiri pentru merite excepționale primesc în special domnii profesori Dănuț Petrea, Ioan Aurel Irimuș, Pompei Cocean, Oana Ilovan și Cristian Nicolae Boțan.

Se reamintește că volumul TERRA dedicat acestei manifestări poate fi comandat (încă) la Editura CD PRESS (021/337.37.17), la prețul de 25 de lei/ex.

  1. S-au stabilit oficial data și locul de desfășurare a următoarei Conferințe Naționale Anuale SGR: București, 1-5 iunie 2017. Înscrierile vor începe în ianuarie–februarie 2017, pe site-ul www.geo-sgr.ro

Iată principalii responsabili și activitățile pe care le vor coordona :

  • Cătălina Șerban, Steluța Dan și Costin Diaconescu vor propune variante de locație ședințe, de cazare, masă și aplicații practice, inclusiv prețuri cât mai reduse. S-a convenit un traseu provizoriu al aplicației de două zile, care să cuprindă locuri geografice deosebite: Veliko Tarnovo, Varna, Balcic, Cap Caliacra, Silistra (aprox. 450 km dus + 500 km întors), cu cazare și masă la Nesebar. În luna octombrie a.c. se va face verificarea traseului.
  • Laura Comănescu, Alex Nedelea, Marian Ene și Facultatea de Geografie vor asigura tema, programul, mapa și partea științifică a manifestării.
  • Dan Bălteanu va organiza o întâlnire cu geografi bulgari, pe tema cooperarii dunărene (într-o localitate de pe traseul aplicației).
  • Costin Diaconescu (16 locuri), Cătălina Șerban (14 locuri) și Laura Comanescu (7 locuri) vor asigura (eventual) transport cu autoturisme pentru vizita ghidată gratuită în București de joi 1 iunie după-amiază pentru  cei cazați la cămine școlare situate mai departe de centru. Se preconizeaza a fi vizitate Palatele: Regal (Calea Victoriei), Cotroceni, Parlament și/sau Muzeele: Hărților și Cărții Vechi, Național de Istorie etc.
  • Mihai Ielenicz, Silviu Neguț, Marian Ene, Marius Neacșu și Marius Marcu, cu sprijinul CD PRESS, vor edita TERRA și BULETINUL SGR.
  1. Se constituie colectivul pentru înființarea, organizarea și inaugurarea (la 1 dec. 2016) a obiectivului geografic de interes național EXPOZIȚIA PERMANENTĂ MEMORIALĂ SIMION MEHEDINȚI, Soveja – Vrancea: Silviu Neguț (coordonator), Costică Neagu, Nicu Damian, Drăgoi, Ghimbu ș.a. Vor fi invitați reprezentanți ai Filialelor SGR din toată țara.
  2. Se aprobă și se organizează reluarea activității curente și de permanență la sediul oficial al SGR de la Facultatea de Geografie din București, etajul 3, sala 309. În acest sens, în luna septembrie a.c. se vor desfășura lucrări de reparații, zugrăveli (sponsor CD PRESS) și dotări cu mobilier și IT (SGR și Institutul de Geografie).
  3. Se stabilește ca Adunarea Generala de dare de seamă și ALEGERI (Congresul  SGR) se va desfășura în 2017, în luna octombrie sau noiembrie, la Brașov. Răspund: Steluța Dan, Costin Diaconescu, Marian Ene, Cristian Nicolae Boțan, Ciprian Gabriel Șandor. Filialele vor primi instrucțiuni cu privire la adunările lor generale de alegeri, la desemnarea delegaților, precum și la depunerea candidaturilor și proiecte de activități în viitoarea legislatură.

Rugăm insistent președinții de filiale, inspectorii de geografie, metodiștii, precum și pe toți cei care primesc această comunicare să o transmită prin email, fax, site-uri etc. către toți geografii din România.

Președinte,

Mihai Ielenicz

Pt. conformitate : C. Diaconescu/Steluța Dan/Laura Comănescu