A trecut in eternitate profesorul ION VASILE (1936 – 2014), Facultatea de Geografie, Bucuresti.

ion_vasile

Unul dintre cei mai statornici slujitori ai Universității din București a trecut în Eternitate, dar amintirea unui dascăl devotat, a unui om adevărat, rămâne în inimile generațiilor de absolvenți ai Facultății de Geografie.

Profesorul Ion VASILE s-a născut în anul 1936 în localitatea Cireașov din județul Olt. A urmat cursurile Facultății de Geologie-Geografie din București, obținând licența în Geografie în anul 1961. S-a bucurat de aprecierea profesorilor săi și în același an ocupă, prin concurs, funcția de preparator universitar. Din 1961 și până în anul 1999 s-a numărat printre cei care și-au legat, neîntrerupt, numele de Școala Geografică din Universitatea București.

Un excelent profesionist, un om înzestrat cu reale calități pedagogice și-a adus contribuția la pregătirea a numeroase generații de geografi, domeniile sale de suflet fiind Geografia populației și așezărilor, Geografia agriculturii sau Geografia Transporturilor.

Profesorul Ion VASILE a avut contribuții la lucrările fundamentale ale Geografiei Românești: Tratatul de Geografie și Atlasul Național, precum și la realizarea unor hărți murale extrem de utile învățământului geografic.
O parte din studenți și profesori din învățământul preuniversitar s-au bucurat de îndrumările competente ale Profesorului Ion Vasile pentru elaborarea lucrărilor de licență sau cele pentru obținerea gradului didactic I.
Profesorul vesel, apropiat de colegi și studenți, bine pregătit profesional, exigent cu sine și cu cei din jurul său va rămâne în memoria tuturor celor l-au cunoscut, apreciat și respectat.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!