Geografi din Romania in vizita pe Valea Timocului

Cu ocazia Conferintei Nationale SGR 2010 s-a organizat o aplicatie de o zi in Serbia, sambata 5 iunie 2010. Cei 128 de particpanti la Conferinta au vizitat singura biserica ortodoxa a romanilor din Valea Timocului, de la  Malainita, aprox. 20 km de Negotin.Tanarul (33 ani) si extraordinarul preot al acestei biserici ne-a insufletit sperantele ca romanii din aceasta zona (asa-numiti vlahi) vor avea o legatura mai puternica, mai stransa, cu romanii de dincolo de Dunare si cu patria mama, Romania. Conducerea societatii ii roaga pe toti membrii sai sa sprijine moral si material, inclusiv prin donatii de carti si alte materiale educative pe fratii nostri romani de pe Valea Timocului.

Cateva zile pe care le-ati putea petrece in Serbia, in zona Timocului, vor ramane sigur o amintire de nesters in memoria dvs afectiva.

Anuntati-va vizita din timp, prin telefon sau mail, la parintele Boian. Fotografii din timpul vizitei si datele de contact pot fi gasite in site-ul oficial

http://www.protopopiatuldaciaripensis.rs/

Nota : intrarea  in Serbia se face doar cu pasaportul, fara viza sau taxe. Formalitatile vamale dureaza doar cateva minute.