Geografia – aspecte relevante in societatea contemporana

Geografia – aspecte relevante in societatea contemporana
Varsovia, 13 -14 aprilie 2018

Stimate coleg geograf,

O data la doi ani, EUGEO organizează un congres pe teme geografice în și despre Europa și, de asemenea, în fiecare an, un seminar despre poziția geografiei, a geografilor și a societăților de geografie din Europa.

După al VI-lea congres de suces desfășurat în Bruxelles anul trecut, anul acesta EUGEO organizează seminarul și Adunarea Generală. În colaborare cu colegii polonezi și având suportul membrilor Comitetului Executiv, vă atașez programul seminarului și vă încurajez să participați activ.

Sper să ne întâlnim în Varșovia, în luna aprilie!

Zoltán Kovacs,
Președinte EUGEO

Tema seminarului: Geografia – aspecte relevante în societatea contemporană

Tema foarte generoasă oferă oportunitatea de a trasa înțelesurile contemporane ale geografiei și poziția acestei discipline în accepțiunea publicului larg. Pe parcursul seminarului, se vor prezenta și discuta inițiative și soluții (cum ar fi inițiativa franceză „Noaptea Geografiei”) ce au ca țintă persoane non-academice. O atenție deosebită va fi acordată oportunităților de pe rețelele de socializare.
Locația și data: Varșovia, 13-14 aprilie 2018

Programul:
Seminarul va avea loc la Institutul de Geografie al Academiei Polone de Științe (Twarda 51/55, Varșovia) vineri, 13 aprilie, între orele 9 și 13, urmat de un prânz.
De la ora 14:30 va începe celebrarea a 100-a aniversare a Societății de Geografie din Polonia la Facultatea de Geografie (Universitatea din Varșovia). În cadrul acestui eveniment, reprezentanții societăților de geografie naționale vor fi invitați să țină un scurt discurs.
Seara vor aveo loc o cină și întâlnirea cu prezidiul Societății de Geografie din Polonia.

Sâmbătă dimineața (14 aprilie) va avea loc Adunarea Generală, urmată de un tur al Varșoviei (pe jos și cu mijloacele de transport în comun) cu tema Schimbări funcționale în districtele Varșoviei în ultimii 25 ani. În cadrul turului, vom participa, de asemenea, la un festival și la un picnic în aer liber „Descoperim Geografia” – o inițiativă menită să dezvăluie geografia oamenilor de rând.

Informații suplimentare:
Societatea de Geografie din Polonia – Varșovia
Tel/fax: +48 22 826 17 94
Email:ptg@uw.edu.pl
Web: https://ptgeo.pl/