Simpozionul Mediul actual si dezvoltarea durabila – Iasi_6-8 iunie 2014

În organizarea Colectivului de Geografia mediului din cadrul Facultății de Geografie și Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, a Filialei Județului Iași a Societății de Geografie și a Comisariatului Județean Iași a Gărzii Naționale de Mediu va avea loc în perioada 6-8 iunie 2014, cea de-a IX-a ediție a Simozionului Internațional „Mediul actual și dezvoltarea durabilă”.

Pornind de la premiza că problematica actuală a existenței umane și a planetei Pământ impune omului – elementul rațional – o reconsiderare a poziției și comportamentului său în sistemul terestru și o implicare rapidă și eficientă în refacerea echilibrelor din mediu, tematica generală a simpozionului atinge teme deosebit de acute în ceea ce înseamnă cercetarea contemporană în geografia mediului: riscuri naturale și antropice, poluare și tehnologii de mediu, impactul asupra mediului prin utilizarea terenurilor, sănătata populației, biodiversitatea, monitorizarea și protecția mediului, geomatica în cercetarea mediului etc. Simpozionul are și o secțiune dedicată învățământului și eudcației pentru protecția mediului, iar lucrările acceptate vor fi tipărite în revista „Repere geografice” nr. 9(2) – sept. 2014.

Sesiunea de comunicări se va desfășura pe 6 iunie, pe 7 și 8 iunie fiind programată o aplicație practică în nordul Republicii Moldova.

Fișa de înscriere și invitația

Formularul de înscriere și invitația în limba engleză